Tillbaka till webbplatsen

Jakt

Sorsele är en stor kommun till ytan med få innevånare. Den perfekta ekvationen för bra jakt. Varken jägare som bor här, eller de som besöker kommunen behöver trängas. Här finns flera jaktarrangörer och det finns möjlighet att delta i både jaktlag samt köpa dygnskort och andra jaktbevis.

Älgjakten är en stor del av kommunens ”själ”. Det sägs ibland att norra Sverige stannar upp när älgjakten drar igång. Men frågan är om det inte är precis tvärtom? Är det inte då bygden lever upp? Självklart finns det också en möjlighet till rik småviltjakt och det finns gott av tjäder, orre, hare och rådjur.

Det går att köpa jaktkort på flera platser i många bra kortområden och/eller av flera arrangörer. Ripjakten ovan odlingsgränsen sköts enligt den numera välkända ”Ammarnäsmodellen”. Det innebär att jakten är indelad och marken kvoterad. På så sätt löper du liten risk att stöta på andra jägare. Men framförallt innebär kvoteringen att viltet prioriteras. Jakttrycket sprids och hjälper till att upprätthålla bra kvalité över större områden. Helt enkelt ska din jakt hos oss ge en bättre upplevelse. Från mitten av maj fram till slutet på september ”lägger vi pussel” över dessa jaktmarker för att upplevelsen ska vara så bra som möjligt. För mer information och bokning: www.sorsele.se